jumpToMain

Odgovornost podjetja

Za boljšo prihodnost

Začetna stran Družba Odgovornost podjetij

Ustvarjanje vrednosti & Dobavne verige

Pri izdelavi svojih sortirnih sistemov dajemo velik poudarek kratkim dobavnim verigam. Tako prispevamo k zmanjševanju izpustov CO2. Že izdelane kose dokupimo samo, če jih ne moremo izdelati sami – a dejstvo je, da sami izdelamo zelo veliko. Na proizvodni lokaciji v kraju Halle ustvarimo več kot 80 % vrednosti. Od vsakega evra, ki ga vložite v komisionirni sistem GOLLMANN, dobrih 0,85 € ostane v regionalnem radiju 75 km.

Surovine & Materiali

Materiale in surovine, ki jih uporabljamo, nabavljamo od skrbno izbranih in odgovorno delujočih dobaviteljev. Kjerkoli je to mogoče, stavimo na reciklažne materiale. Tako so na primer skladiščne omare naših sortirnih sistemov povsem zavestno izdelane iz reciklažnega jekla in ne iz varnostnega stekla.

Energija & Mobilnost

Svojo lastno energijo proizvajamo s 5.000 m2 velikim fotovoltaičnim sistemom na strehi svoje proizvodne hale v kraju Halle (Saale). Tako s sončno energijo proizvedeni električni tok z zeleno energijo ne oskrbuje le naše celotne proizvodnje in uprave, temveč tudi našo celotno floto e-vozil na lokaciji.

Narava & Okolje

Sadimo drevesa – za vsak nameščeni sistem GOLLMANN vsaj eno. To delamo sami, ker zmoremo in hočemo. Na območju našega podjetja domuje več čebeljih družin, ki si pridno prizadevajo za ohranitev naše narave.